Descarca orare de circulatie

Orare circulație

Reteaua de transport

Hărți ale sistemului de transport

Preturi titluri de calatorie

Prețurile biletelor și abonamentelor

Tranzy

Timpi de așteptare în stație și hartă în timp real

Plata cu telefonul mobil

Metode de plată a călătoriei

Petitie online

Scrie o petiție către noi

Google Play

Descarca Tranzy.ai pentru telefoane ce folosesc ca sistem de operare Android

App Store

Descarca Tranzy.ai pentru telefoane ce folosesc ca sistem de operare iOS

Android < 13

Descarca Tranzy.ai apk pentru telefoane ce folosesc ca sistem de operare Android sub versiunea 13

Stiri/noutati

1. Astăzi, 17.05.2024, începând cu ora 22:00, din cauza închiderii circulației rutiere între bulevardul Take Ionescu și Podul Dacilor, tramvaiele de pe linia 2 vor fi deviate pe traseul liniei 1.

Pentru legătura dintre Gara de Est - Piaţa Badea Cârţan - Piața Traian, vă recomandăm să folosiți linia 23.

Vă mulțumim pentru înțelegere!
___________________________

2. În data de 18 mai 2024, între orele 10:00 și 14:00, Canalul Bega va găzdui un spectacol unic, plin de energie și pasiune – cea de-a X-a ediție a concursului de kaiac-canoe și bărci dragon "Bega Maraton".

Pentru a permite desfășurarea acestui eveniment, circulația vaporașelor va fi temporar oprită. Vă invităm să vă alăturați nouă pe malurile canalului și să încurajați participanții, celebrând împreună spiritul sportiv și frumusețea acestei tradiții.
După ora 14:00, vaporașele își vor relua călătoriile cu plecare de la Catedrala Mitropolitană, la ora 14 06, purtându-ne pe apele liniștite ale Canalului Bega. 

1. Avem deosebita plăcere să vă invităm pe 19 mai, la ora 14:00, lângă Tramvaiul Platformă din Piața Unirii, pentru o nouă călătorie muzicală prin lumea operetei și a musicalurilor.

Alături de un grup de studenți ai Facultății de Muzică și Teatru Timișoara ne vom delecta cu momente din diverse operete, cum ar fi „Silvia” de Emmerich Kálmán, „Lăsați-mă să cânt” de Gherase Dendrino, „La Rondine” de Giacomo Puccini și din musicalul „Sunetul Muzicii” de Richard Rodgers.

Vă așteptăm cu drag în număr cât mai mare pentru a ne bucura împreună de muzică de calitate și de momente extraordinare alături de studenții talentați ai Facultății de Muzică și Teatru.
______________________________

2. Duminică, 19 mai 2024, la ora 16:00, vă invităm să ne bucurăm împreună de un eveniment muzical special la Tramvaiul Platforma din Piața Unirii. Formația Blue Brass, compusă din studenți talentați ai Facultății de Muzică Timișoara și elevi entuziaști ai Liceului de Artă Ion Vidu, vă va încânta cu un concert de excepție.
Blue Brass este o trupă tânără și plină de energie, care, încă din anul 2022 își desfășoară activitatea autodidactică cu pasiune și dedicare. Cu o viziune proaspătă și îndrăzneață, acești muzicieni talentați abordează un repertoriu divers, de la latino și swing, până la funk și muzică din mult iubitele animații Disney.
Vă așteptăm cu drag să audiați aceste interpretări unice și să petrecem împreună o după-amiază de neuitat, plină de muzică și emoție.Nu ratați această ocazie de a susține tinerii artiști timișoreni și de a vă lăsa purtați pe acordurile muzicii lor fermecătoare!

Societatea de Tansport Public Timişoara S.A., alӑturi de Primӑria Municipiului Timişoara și A.D.I. - Societatea Metropolitană de Transport Timișoara anunţӑ implementarea platformei colaborative tranzy.ai, ca instrument de management esenţial pentru informarea călătorilor, digitalizarea şi organizarea activitӑţii, operaţiunilor, proceselor zilnice de planificare transport public şi informarea cӑlӑtorilor, marcând un pas important către un ecosistem digital integrabil și un proces sustenabil de digitalizare a transportului public din Timişoara. De asemenea, colaborarea inaugureazӑ şi implementarea unei politici de Open Data pentru mobilitate, cu beneficii directe pentru cetӑţeni, autoritӑţi, mediile academic și de business şi STPT.

Prin intermediul platformei tranzy.ai, Timişoara aderă la un set de servicii şi procese sustenabile de digitalizare, testate şi funcţionale în Cluj-Napoca, Iași, Chișinău și Botoșani, care permit S.T.P.T. sӑ digitalizeze o serie de procese şi operațiuni zilnice pentru mai mult de 230 de vehicule şi resurse implicate în transportul de cӑlӑtori. O suitӑ de soluţii modulare și specifice activitӑţii de transport public este disponibilă pentru organizarea resurselor de exploatare: vehicule, şoferi, staţii, garaje ş.a, prin soluţia de management de flotӑ, aplicaţie mobilӑ pentru dispeceri, soluţia de generare alerte de parcurs asociate traseelor. Toate acestea converg în soluții de informare în timp real a călătorilor, fie în mod direct prin aplicaţia tranzy.app – ce transformӑ în beneficii procesele şi operaţiunile digitalizate ale operatorilor de transport public, dar şi în mod indirect prin portalul de date deschise pentru mobilitate (Open Data).

Introducerea unui portalul de date deschise pentru mobilitate (Open Data) aduce o nouӑ abordare privind digitalizarea proceselor din transportul public și sfera mobilității urbane, şi vine doar cu beneficii pentru noi parteneriate în servicii şi produse – comerciale şi non comerciale, încurajeazӑ inovaţia şi deschide calea pentru oportunitӑţi de îmbunӑtӑţire a operaţiunilor din transportul public și a digitalizării infrastructurii de mobilitate din Municipiul Timişoara.
*Datele publice deschise sunt datele care pot fi accesate, utilizate, refolosite și redistribuite gratuit şi liber de către oricine este interesat - supuse doar, cel mult, cerinței de atribuire și distribuire în condiții similare.

Seturile de date de transport publice deschise sunt furnizate în formatul de referință GTFS (General Transit Feed Standard) sunt date procesate, disponibile la interval de 20 secunde şi pot fi accesate pe http://stpt.ro/OpenData.html sau https://tranzy.ai/opendata. Informaţiile sunt extrase din platforma de management de flotӑ a tranzy.ai pe care STPT o opereazӑ şi sunt corelate direct cu toate operaţiunile pe care angajaţii STPT le realizeazӑ zilnic – stabilirea traseelor şi a staţiilor aferente, stabilirea orarelor, planificarea şi alocarea vehiculelor în traseu.

Printre primele beneficii ale portalului de date deschise pentru mobilitate se numără şi tranzy.app, aplicaţia pusă la dispoziţia timişorenilor începând cu 15 mai. Tranzy.app include o hartă actualizată a staţiilor de transport public și, în funcție de poziția utilizatorului găsește cea mai apropiată stație de călători și traseul optim pentru a ajunge la destinația dorită în cel mai scurt timp. Peste 200.000 de utilizatori activi verifică secţiunea „În Timp Real” din cadrul aplicaţiei și află concret în cȃt timp vine autobuzul sau tramvaiul în staţiile din apropiere. Chiar de la deschidere, tranzy.app afișează sosirile în funcţie de rută sau după staţia cea mai apropiată. Aplicaţia este concepută pentru a oferi călătorilor informaţii despre opțiunile de transport într-un mod eficient și simplu, mai degrabă decȃt să ceară utilizatorilor să introducă ruta sau să caute unde vor să ajungă.
Minutele de sosire a mijloacelor de transport în staţie sunt calculate în timp real. Tranzy.ai citeşte datele de GPS furnizate de Orange Romania și Arobs Track GPS, procesează informațiile cu privire la alocările la traseu şi afişează estimatul de sosire pentru informare, astfel încât călătorii știu cât timp au de așteptat în stație. Utilizatorii pot folosi localizarea curentă pentru a planifica o călătorie, pot verifica notificările despre întreruperi sau modificări de circulaţie pentru anumite linii și trasee și au acces la o serie de informaţii utile legate de transportul în comun.

“Această colaborare creează un cadru în care oricine poate contribui la îmbunătățirea serviciilor de transport și la dezvoltarea de noi produse și servicii orientate către călători. Ne dorim ca această inițiativă să stimuleze implicarea comunității de dezvoltatori și să îmbunătățească calitatea și acoperirea datelor deschise existente în transportul urban. Timișoara se angajează să sprijine astfel de parteneriate strategice, care să genereze oportunități noi de creștere și să îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor săi. În plus, încurajăm mediul academic și dezvoltatorii locali să se implice și să acceseze datele disponibile prin portalul de Open Data pentru mobilitate, pentru a contribui la dezvoltarea aplicațiilor și serviciilor dedicate transportului și a mobilității urbane", a declarat ing.Constantin Cocheci, Directorul General al Societății de Transport Public Timișoara.
Un exemplu de produs sau serviciu dezvoltat în baza datelor publice deschise existente este şi harta live cu rute şi poziţia în timp real a vehiculelor. Harta poate fi consultatӑ pe www.stpt.ro, cuprinde traseele tuturor mijloacelor de transport şi este prezentӑ şi în tranzy.app.

Despre tranzy.ai

Tranzy.ai este dezvoltator și integrator de soluții software și hardware în scopul informării în timp real a publicului, prin digitalizarea serviciilor de mobilitate. Pune la dispoziţia operatorilor de transport public o platformӑ pentru digitalizarea şi managementul proceselor de mobilitate urbanӑ, bazatӑ pe algoritmi de calcul avansaţi, învӑţare automatӑ şi inteligenţӑ artificialӑ.

Tranzy.ai își asumă rolul de platformă colaborativă în procesul de digitalizare a mobilității, astfel încât toți actorii implicați în procesul de crearea a orașelor smart și dezvoltare a transportului să poată colabora plecând de la aceleași reguli ale jocului.

Totodată, tranzy.ai se aliniază la practicile și recomandările Comisiei Europene în ceea ce privește transportul și mobilitatea urbană, așa cum sunt ele evidențiate de Directoratul General pentru mobilitate urbană și transport (DG MOVE) în Noul cadru al UE pentru mobilitatea urbană (COM/2021/811). În perspectiva automatizării pe scară largă a mobilității în Europa, tranzy.ai permite crearea și accesarea deschisă a unei rețele multimodale care să deservească interesul cetățenilor prin conectarea inteligentă a soluțiilor de mobilitate la platforma tranzy.ai și prin utilizarea inovativă a inteligenței artificiale asupra datelor deschise. 

 Duminică, 12.05.2024, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion - Timișoara se mișcă”.
Circulația rutieră va fi închisă pe sectorul cuprins între Bulevardul. I.C Brătianu - strada 20 Decembrie 1989 - bulevardul Vasile Pârvan - bulevardul Corneliu Coposu - Splaiul Nistrului - Strada J.H. Pestalozzi.
Circulația mijloacelor de transport în zonă va fi deviată, după cum urmează:
- troleibuzele liniei 16 vor circula, pe tronsonul cuprins între Poșta Mare și Complexul Studențesc, pe ambele sensuri de deplasare, pe traseul liniei 15,
- autobuzele liniei E8, între Ciclop și Piața N. Bălcescu, vor circula, pe ambele sensuri de deplasare, pe traseul: strada Iepurelui - strada Ștefan cel Mare - bulevardul Eroilor de la Tisa - bulevardul Victor Babeș - Bulevardul Mihai Viteazu - Piața N. Bălcescu,
- autobuzele liniilor M37, M51 și Expres 7 vor circula pe ambele sensuri de deplasare, pe traseul: strada Traian Grozăvescu - bulevardul Mihai Eminescu - strada Michelangelo - strada Cluj (pentru sensul spre Calea Girocului)/Aleea F.C.Ripensia (pentru retur) - bulevardul Victor Babeș - bulevardul Mihai Viteazu - splaiul Tudor Vladimirescu și, în continuare, pe traseele cunoscute,
- autobuzele liniei Expres 3, între Complexul Studențesc și Gara de Nord, vor circula, pe traseul spre Gara de Nord, pe Aleea F.C. Ripensia - bulevardul Eroilor de la Tisa - bulevardul Victor Babeș - Bulevardul Mihai Viteazu - splaiul Tudor Vladimirescu și, în continuare, pe traseul cunoscut. Pentru traseul spre strada Apicultorilor- retur, va urma traseul: bulevardul Regele Ferdinand I - bulevardul Mihai Viteazu - bulevardul Victor Babeș - strada Cluj și, în continuare, pe traseul cunoscut,
- autobuzul liniei 21, între Ciclop și Poșta Mare, va circula pe traseul spre Poșta Mare, după cum urmează: strada Iepurelui - strada Ștefan cel Mare - bulevardul Eroilor de la Tisa - Aleea F.C. Ripensia - strada Michelangelo - bulevardul I.C.Brătianu - strada Traian Grozăvescu. Traseul de retur va fi: strada Traian Grozăvescu - bulevardul Mihai Eminescu - strada Michelangelo - strada Cluj - bulevardul Eroilor de la Tisa - strada Ștefan cel Mare - strada Iepurelui și, în continuare, pe traseul cunoscut. 

Duminică, 21.04.2024, în intervalul 11 30 - 17 00, va avea loc evenimentul sportiv "Poli Bike Challenge".
Traseul de desfășurare a evenimentului se suprapune cu traseul liniei de troliebuz 16, pe strada 20 Decembrie 1989, motiv pentru care troleibuzele liniei 16 vor circula pe ruta liniei 15 pe parcursul competiției.

Vă mulțumim pentru înțelegere.

Sâmbătă, 20.04.2024, circulația vaporaselor va fi întreruptă temporar, iar Canalul Bega( pe sectorul cuprins între stația Ștefan cel Mare și stația SF. Maria) va fi rezervat desfășurării concursului de kaiac-canoe și bărci dragon "Memorialul Zeno Lache", ediția a V-a.

Circulația vaporaselor va fi oprită în prima partea a zilei, urmând a fi reluată, cu plecare de la stația Catedrala Mitropolitană, în amonte, de la ora 12:23.
Vă mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm la o plimbare în tihnă cu vaporașele S.T.P.T.!

Ne dorim să asigurăm tuturor celor care doresc să participe la Oxigen Planting Festival 2024 o modalitate comodă și eficientă de a ajunge la evenimentul organizat în localitatea Șag. Astfel, mijloacele de transport de pe linia M46 vor fi suplimentate pe perioada desfășurării festivalului.

Perioada de suplimentare: 20.04.2024-21.04.2024

Pentru detalii suplimentare legate de plecările din Piața Veteranilor/Turist/Sag, puteți consulta graficul de aici

începând cu 22.04.2024, o nouă linie de autobuz - LINIA 24 - va asigura locuitorilor din zona Calea Urseni mai multă accesibilitate și comoditate în deplasările zilnice spre/dinspre Timișoara.
Noua linie va avea următorul traseul: Intrare Rudicica - Calea Urseni - strada Mareșal C-tin Prezan - bulevardul Sudului, cu retur pe bulevardul Liviu Rebreanu - AEM - strada Venus - Calea Urseni.
Stațiile noului traseu 24 vor fi:
- pe sensul de DUS spre bulevardul Sudului: Intrare Rudicica, Gradinița Calea Urseni, Calea Urseni, Uzina de Apă, Girație Sudului (stația troleibuzului 15), Parc Sudului;
- pe sensul de ÎNTORS spre Calea Urseni: AEM, Venus, Uzina de Apă, Calea Urseni, Grădinița Calea Urseni, Intrare Rudicica.
Graficele de circulație vor fi disponibile, în curând, în stațiile de pe traseu și pe site-ul nostru, www.stpt.ro. 

Lucrările desfășurate la intersecția dintre Calea Stan Vidrighin și strada 1 Decembrie 1918 au fost finalizate.

Începând cu data de 22.04.2024, circulația tramvaiului 6 are din nou undă verde pe acest tronson.
Tramvaiele liniei 6a vor circula pe urmãtorul traseu: Piața Maria - Catedrala Mitropolitană - Piața 700 - Piața Libertății - Hotel Continental - Prefectură - bulevardul 3 August 1919 - Piața Traian - Fabrica de Bere - Banatim - strada Deliblata - Sala Olimpia - strada Cluj - Piața Crucii - Piața N. Bălcescu - Parc Doina - Piața Maria.

Tramvaiele liniei 6b vor circula pe traseul: Piața Maria - Parc Doina - Piața N. Bălcescu - Piața Crucii - strada Cluj - Sala Olimpia - strada Deliblata - Banatim - Fabrica de Bere - Piața Traian - bulevardul 3 August 1919 - Prefectură - Hotel Continental - Piața Libertății - Piața 700 - Catedrala Mitropolitană - Piața Maria.

Linia 6 autobuz va fi suspendatã începând cu 22.04.2024. 

Lucrările edilitare de pe strada Sf. Apostoli Petru și Pavel sunt în continuare în desfășurare, motiv pentru care autobuzele liniei Expres 2 vor urma în zilele următoare, aceeși rută alternativă ca în săptămâna precedentă: Calea Sever Bocu - strada I. I. de la Brad - strada Holdelor - strada Sf. Ap. Petru și Pavel.
Stația “Sf. Ap. Petru și Pavel” destinată liniei E2 va fi înlocuită temporar de stația cu același nume destinată liniei 14.

Vom reveni cu informații legate de revenirea la traseul obișnuit, în perioada următoare, în funcție de evoluția lucrărilor.
Vă mulțumim pentru înțelegere.

1. Modificari începând cu data de 18.02.2024:

• prelungirea liniei 32 până la Catedrala Mitropolitană,
• circulația liniei de autobuz 4b se va realiza doar în schimbul I, pe traseul actual, după graficul existent,
• reluarea circulației pe linia de tramvai 4, dupa ora 12:15 (schimbul II), pe traseul Calea Torontalului - Balta Verde - Catedrala Mitropolitană - Piața Sf. Maria - Piața N. Bălcescu – strada Drubeta – bulevardul L. Rebreanu - A.E.M.,
• în data de 18.02.2024, linia 5 va circula pe traseul cunoscut, după graficul afișat,
• reluarea circulației liniei 7, în schimbul II (după ora 13:00), tur-retur, pe traseul: Calea Torontalului - Balta Verde - Catedrala Mitropolitană - Piața Sf. Maria - Piața N. Bălcescu – strada Ivan Petrovici Pavlov – strada Emil Zola - Piața Veteranilor/Turist – bulevardul Dâmbovița. În schimbul I, linia 7 va urma traseul actual (bulevardul Dâmbovița - Piața Sf. Maria - Piața N. Bălcescu - strada Lidia - strada Ivan Petrovici Pavlov – strada Emil Zola - Piața Veteranilor/Turist – bulevardul Dâmbovița).

2. Modificări începând cu data de 19.02.2024:

• prelungirea liniei 28 până la Bastion,
• linia 4 și linia 7 vor circula pe noile trasee: linia 4 - Calea Torontalului - Balta Verde - Catedrala Mitropolitană - Piața Sf. Maria - Piața N. Bălcescu – strada Drubeta – bulevardul L. Rebreanu - A.E.M. și linia 7 - Calea Torontalului - Balta Verde - Catedrala Mitropolitană - Piața Sf. Maria - Piața N. Bălcescu – strada Ivan Petrovici Pavlov – strada Emil Zola - Piața Veteranilor/Turist – bulevardul Dâmbovița,
• linia 5 autobuz va circula pe traseul scurtat Ronaț - Balta Verde, capătul de linie nemaifiind la Piața 700, ci la Balta Verde. Traseul între Balta Verde și strada Moise Doboșan nu va suferi modificări,
• linia de transport școlar S10 va circula pe traseul obișnuit, după programul existent.

Graficele de circulație actualizate ca urmare a acestor modificări vor fi disponibile pe site-ul www.stpt.ro și vor fi afișate în stațiile mijloacelor de transport.  

Harta cu locatia punctelor de vanzare ale STPT.
Tabel cu adresa punctelor de vanzare si orarul acestora

Arhiva comunicatelor postate pe site-ul STPT

Cariera. (contine anunt actualizat)
STPT angajeaza. Citeste mai multe...

Tarife pentru publicitate pe vehiculele STPT, in vehicule si pe stalpii societatii.
Tarifele pentru utilizarea Complexului Sportiv și de Agrement
Tarife inchiriere masini si utilaje

veloTM

Citeste despre veloTM, sistemul de bikesharing operat de STPT

Tramvai turistic

Rezervați o călătorie cu tramvaiul turistic
Completați formularul. După trimiterea acestuia rezervarea dumneavoastră va fi confirmată de către personalul STPT prin email sau telefonic de pe numărul 0356803725 (de luni până vineri, între orele 8-16). Doar după ce aveți această confirmare, rezervarea dumneavoastră este sigura.

veloTM

Transport naval pe Bega. Informatii, tarife, trasee...

Cursele vor avea loc în fiecare sâmbătă și duminică. O cursă de agrement pe Canalul Bega de la Timișoara până la Ecluza Sânmihaiu Român dureaza în jur de două ore.

Panouri

Vezi cand soseste in statie vehiculul pe care il astepti, planifica-ti calatoria, inchiriaza o bicicleta, cu aplicatii pentru mobilul tau sau online, utilizand aplicatii dezvoltate de pasionati.

ITP

Statia ITP TM06, una din cele mai moderne din Timisoara, executa inspectii tehnice periodice pentru o variata gama de vehicule si remorci.

Adrese email:

relatiipublice@stpt.ro
dispecerat@stpt.ro
resurse.umane@stpt.ro
angajari@stpt.ro

Telefoane:

Relatii Publice: 0356 803 720
FAX STPT: 0356 003 901
Dispecerat (pentru informații în timp real de pe traseele urbane și metropolitane):
0356 803 716
Achizitii publice: 0356 803 703
FAX Achizitii: 0356 803 745
Statie ITP:
0356 803 702,  0740 089 101

Petitie online

Tel-verde veloTM: 0800 410415

HTML Generator